Бурята Рената достигна Румъния и предизвика силен вятър и валежи, съобщават местните медии. След

...
Бурята Рената достигна Румъния и предизвика силен вятър и валежи, съобщават местните медии. След
Коментари Харесай

Бурята Рената донесе сняг в Румъния

Бурята „ Рената ” доближи Румъния и провокира силен вятър и валежи, оповестяват локалните медии. След две седмици на рекордно високи температури, стойностите се намалиха внезапно с 15-20 градуса, осведоми Диджи24.

Жълт код за гръмотевични бури и проливни дъждове е публикуван за Централна и Югоизточна Румъния. Има заплаха и от градушки. В мощ е и жълт код за заплаха от наводнения и преливане на реки в шест окръга, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция Мартина Ганчева.

В планините дъждът мина в суграшица и сняг. Тази заран снежната завивка в Бъля Лак в Карпатите беше малко над половин метър, като се чака да натрупа още. На над 2000 метра в планината Фъгъраш бяха измерени едвам два градуса по Целзий, оповестява метеорологът Нарчиса Милиан, представен от Аджерпрес.

Вятър с пориви над 70 км/ч провокира проблеми в западната част на страната, като събори дървета и билбордове. Служителите на Инспектората за изключителни обстановки са се отзовали на сигнали в няколко града.

От румънската национална компания за ръководство на пътната инфраструктура осведомят водачите в региона на Клуж в Трансилвания, че се кара при зимни условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР